Naam therapeut: Fons de Vries
NBVH Lidnummer:
AGB praktijk: 90057771
AGB therapeut: 90049349
Overige licenties:
Vergoeding door aanvullende ziektekosten- verzekering: Ja, (deels) vergoed door meeste verzekeraars

 

Specialisaties:

Iets over mij:

Medische hypnotherapie
Relatietherapie
EMDR: trauma
PDS-therapie
Afvallen
Na biomedische studies aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht ben ik gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht (samenwerkingsverband Universiteit Utrecht / AMC / Antonius Ziekenhuis Nieuwegein) op het proefschrift ‘Aspects of the synthesis and storage of pulmonary surfactant in type II pneumocytes’. Hierna heb ik als postdoc fertiliteitsonderzoek verricht en vervolgens onderzoek verricht bij TNO op het gebied van hart- en vaatziekten. In die periode deed ik ook onderzoek voor Amerikaanse en Japanse farmacieconcerns.
In mijn onderzoek zag ik steeds meer de relatie tussen lichaam en geest.
De belangstelling voor psychologie groeide gestaag. Om tot verdere verdieping te komen besloot ik een vierjarige beroepsopleiding hypnotherapie en psychosociale therapie te volgen bij de Academie Hypnos in Bussum. Na afronding van deze opleiding richtte ik Praktijk Mental Balance op.
Mijn uitgangspunt is dat psychische problemen en belemmeringen, evenals psychosomatische aandoeningen, zijn te verlichten of te genezen door de bevordering en ondersteuning van de natuurlijke krachten in de mens zelf. De mens zie ik hierbij als een eenheid van lichaam en geest.
Ik combineer mijn kennis op het gebied van hypnotherapie, relatietherapie en integratieve psychotherapie met een brede medische kennis.
Tevens ben ik gespecialiseerd als PDS-therapeut (Nederlandse Academie voor Psychotherapie) voor de behandeling van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS).
In een rustige en vertrouwelijke omgeving bent u welkom in mijn praktijk in Amersfoort voor therapie op maat.

Dr. Fons de Vries
Praktijk Mental Balance
Amersfoort

 

Contactinformatie:

Adres: Darthuizerberg 49
Postcode/Plaats: 3825 BL Amersfoort
Telefoon: 033 - 470.23.21
E-mail: info@mentalbalance.nl
Website: www.mentalbalance.nl
U kunt probleemloos gratis parkeren bij Praktijk Mental Balance in Amersfoort.
Voor cliënten die op werkdagen overdag niet in staat zijn om therapie te volgen, bestaan ’s avonds of op zaterdag mogelijkheden. Hiervoor wordt geen toeslag in rekening gebracht.
Het is ook mogelijk om de therapie bij u thuis te laten plaatsvinden. Hiervoor geldt een toeslag van € 0,70 per km vanaf de praktijk in Amersfoort.