Naam therapeut: Helen van der Voorn
NBVH Lidnummer:
AGB praktijk: 90054736
AGB therapeut: 90046113
Overige licenties:
Vergoeding door aanvullende ziektekosten- verzekering: Ja, (deels) vergoed door meeste verzekeraars
Beeldbellen (online consulten): Ja

 

Specialisaties:

Iets over mij:

Eetstoornis ervaringsdeskundig
Persoonlijke ontwikkeling
Bewustwording
Hoog gevoeligheid
Runningtherapie
Ik ben Helen van der Voorn, therapeut en ervaringsdeskundige. Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het kan zijn om te voelen, jezelf te zijn en je eigen pad te volgen. Mijn eigenwaarde en zelfvertrouwen zijn jarenlang erg beperkt geweest. Ik ervoer veel angst en onzekerheid. Ik maakte mij afhankelijk van anderen en stapte vaak over mijn eigen grenzen heen. Mede hierdoor heb ik op mijn 14e een eetstoornis ontwikkeld, die ruim 15 jaar heeft geduurd. Dit was mijn overlevingsmechanisme, een ‘schijn’ veiligheid, die ik creëerde voor mezelf.

Om mijn persoonlijke ontwikkeling te kunnen bevorderen en om van mijn eetstoornis af te komen heb ik verschillende therapieën en begeleiding gehad. Ik kwam er achter dat ik een hoog gevoelig persoon ben, wat achteraf een hoop verklaart. Ik heb onder andere geleerd, dat er achter elk negatief gedachten of negatief gedrag, een onvervuld verlangen schuil gaat.

Op mijn 30e heb ik het roer omgegooid en ben ik gaan doen waar mijn passie ligt, namelijk andere mensen ondersteunen, begeleiden en coachen in hun ontwikkelingsproces. Mijn ervaringen wil ik graag met je delen om je verder te helpen.

Ik ben al ruim 10 jaar met veel plezier werkzaam binnen de geestelijke gezondheidszorg. De mens en haar psyche, gedrag en gevoel is iets wat mij blijft intrigeren. In ieder gesprek wil ik de kern achterhalen en ben ik erop gericht de patiënt de juiste hulp te bieden. De cliënten waarderen mij om mijn open en eerlijke manier van benaderen, mijn inlevingsvermogen en humor. Ik weet een informele sfeer te creëren, waarbij ik de confrontatie niet schuw. Mijn kracht ligt erin dat ik met mensen van diverse achtergronden en opleidingsniveaus kan schakelen en hun vertrouwen weet te winnen. Mensen omschrijven mij verder als spontaan, hartelijk, dienstbaar, integer, leergierig, sportief, (positief) kritisch en perfectionistisch.

Tijdens mijn behandelingen maak ik gebruik van integratieve psychotherapie. Simpel gezegd is het een mix van diverse methoden en inzichten uit diverse psychologische stromingen. Het is een persoonsgerichte en over het algemeen kortstondige therapievorm. Eén van de uitgangspunten van de integratieve benadering is dat de mens uit verschillende dimensies (gedrag, voelen, lichaam en denken) bestaat en dat deze elementen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wanneer één van deze onderdelen uit balans raakt, heeft dit effect op de rest. De sleutel naar succes ligt wat mij betreft in bewustwording. Zoeken naar een antwoord op de vraag waarom je doet zoals je doet. Bewustwording leidt tot openheid en openstellen leidt tot nieuwe keuzemogelijkheden: jouw nieuwe keuzemogelijkheden.

Vanuit een integratieve benadering sta jij als mens centraal. Dat betekent dat de gekozen methodieken worden afgestemd op wat bij jou past. Dat kunnen bijvoorbeeld explorerende, verdiepende- en inzichtgevende gesprekken zijn, hypnotherapie, visualisaties en imaginaties, ontspanningsoefeningen en/of huiswerkopdrachten etc.

 

Contactinformatie:

Adres: Van Eysingalaan 389
Postcode/Plaats: 3527 VK Utrecht
Telefoon: 06-41041213
E-mail: contact@jijzijn.nu
Website: www.jijzijn.nu