Wordt hypnotherapie vergoed?

Hypnotherapie wordt via de aanvullende verzekering in veel gevallen vergoed door je zorgverzekeraar.

Per 1 januari 2017 dienen therapeuten, om voor vergoeding in aanmerking te komen, aan een extra eis van de verzekeraars te voldoen. Een aantal van onze leden heeft ervoor gekozen niet aan die eis te voldoen: zij zijn conform de andere eisen van de NBVH (bij)geschoold en veelal zeer ervaren.

Je kunt in Vind Therapeut zoeken naar vergoede therapeuten. Als dat voor jou niet van belang is omdat je bijvoorbeeld geen aanvullende verzekering hebt, kun je in zowel vergoede als niet-vergoede therapeuten zoeken.

Voor niet-vergoede therapeuten is er een overgangsregeling: hun sessies werden door een aantal verzekeraars tot 1 april 2017 nog wel vergoed, behalve door VGZ (en onder VGZ vallende verzekeraars). Dit om eerder gestarte trajecten nog te kunnen afmaken en cliënten niet te duperen. Bij sommige andere verzekeraars, zoals CZ, loopt de overgangsregeling zelfs het hele jaar 2017. Raadpleeg voor de zekerheid je eigen zorgverzekeraar.
Via onderstaande link tref je een actueel overzicht aan van de vergoedingen door de diverse zorgverzekeraars van hypnotherapie. Let hierbij goed op de gestelde voorwaarden.

http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/hypnotherapie

Meer informatie over de vergoeding via de zorgverzekering voor studerenden is te vinden op https://www.studenten-zorgverzekeringen.nl/vergoeding-psychotherapie.html

2018-02-19T10:18:50+00:0027 september, 2017|