Gratis luisteroefeningen ter ondersteuning in tijden van corona

Gratis luisteroefeningen ter ondersteuning in tijden van corona is het steentje dat de NBVH graag bijdraagt in deze crisis.

Het gaat om drie gratis luisteroefeningen die zijn bedoeld voor:
• coronapatiënten, om steun te geven bij hun herstel;
• zorgverleners, om voldoende te kunnen ontspannen;
• mensen die zich zorgen maken, angstig zijn en rustiger willen worden, beter willen kunnen slapen en hun immuunsysteem willen versterken.

Je kunt de oefening(en) downloaden of via YouTube afspelen.

Zorg dat je comfortabel kunt zitten of liggen terwijl je luistert, en dat je niet gestoord kunt worden (telefoon op stil zetten).

Luister niet naar de geluidsopnamen tijdens bezigheden waarbij je jouw volledige concentratie nodig hebt, zoals bijvoorbeeld deelname aan het verkeer of bedienen van machines.

Onze leden hebben ervaring met het begeleiden van mensen die lichamelijke klachten hebben, schokkende en nare gebeurtenissen hebben meegemaakt, last hebben van piekeren of angstig zijn. Hun vakkennis is ingezet bij het maken van deze luisteroefeningen, die we belangeloos ter beschikking stellen.

De geluidsopname ter ondersteuning van coronapatiënten is gemaakt door Liesbeth Ravers. Onze oefening voor zorgverleners is geschreven door Leonie Looijen-Vogelaar en ingesproken door Erik Willems. De luisteroefening voor verbetering van je fysieke en mentale weerstand is gemaakt door Leonie Looijen-Vogelaar.

Je kunt de oefeningen vinden op het YouTube-kanaal van de NBVH of door te klikken op een van de onderstaande afbeeldingen:

 

Het is ook mogelijk de oefeningen hier te downloaden:

* Coronapatiënten: MP3 Verbeter het zelfherstellend vermogen voor patiënten met corona

* Zorgverleners: MP3 Ontspannen voor zorgverleners coronapatiënten

* Versterken immuunsysteem: MP3 Verbeter je fysieke en mentale weerstand in tijden van corona

De vereniging hoopt dat de gratis oefeningen veel mensen kunnen helpen om beter door deze moeilijke tijd heen te komen. Heb je meer steun nodig dan alleen deze luisteroefening(en)? Neem dan contact op met een van onze therapeuten. Velen van hen werken op dit moment online.

We wensen je sterkte, gezondheid of -als je ziek bent- een spoedig herstel!